اطلاعات عمومی

اطلاعات کاربردی برای همه

اطلاعات عمومی

اطلاعات کاربردی برای همه

بیماری لوکوپلاکیا Leukoplakia چیست؟ مشاوره با ارسال عکس

این عارضه، عفونتی با لکه های سفید است که به مرور از بین می رود و در افراد با سیستم ایمنی ضعیف شایع تر است. اگرچه بیماری لوکوپلاکی آسیب‌های دائمی و عمیق به بافت‌های دهانی نمی‌رساند با این حال پتانسیل ابتلا به سرطان دهان را در فرد ایجاد می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که به سرطان دهان و دندان مبتلا هستند در گذشته به بیماری لوکوپلاکی مبتلا بوده‌اند. در واقع این بیماری می‌تواند شرایطی را فراهم کند که سلول‌های سرطانی رشد کنند و منجر به ایجاد سرطان شود. لولکوپلاکیا معمولا بی خطر بوده و لکه‌های دهانی ناشی از آن نیز در عرض چند هفته یا چند ماه پس از رفع عوامل محرک آنها، برطرف می‌شوند.

پس از استربوسکوپی برای تشخیص دقیق مشکل، احتمالا نیاز به بیوپسی ( نمونه برداری) باشد. لکوپلاکیا به دلیل تجمع کراتین در تارهای صوتی ایجاد می شود و برخی از مواقع این بخاطر تغییرات سلولی است. اگر زیاد الکل مصرف می کنید، راهی برای محدود کردن مصرف الکل پیدا کنید. نوشیدن الکل می تواند ایجاد لوکوپلاکیا و سرطان های دهان را در بافت دهان آسان تر کند.

لکوپلاکیا در مردان شایع‌تر است و ارتباط نزدیکی با مصرف سیگار و سایر مواد دخانی دارد. لکوپلاکیای دهانی، پلاک سفیدی است با علت نامشخص که نمی‌توان آن را به سایر بیماری‌ها مرتبط دانست. لکه‌هایی که ایجاد می‌کند معمولاً نرم‌تر از تکه‌های لکوپلاکیا هستند.

چگونه می‌توانم بفهمم که لکه‌ای در دهانم هست لکوپلاکیا است؟

لکه‌ها ممکن است با استفاده از چاقوی جراحی، لیزر یا یک پروب بسیار سرد که سلول‌های سرطانی را منجمد کرده و از بین می‌برد (کرایوپروب) برداشته شوند. سپس آن نمونه بافت را برای تشخیص به پاتولوژیست می فرستند تا سلول های پیش سرطانی یا سرطانی را بررسی کند. نام این بیماری بیشتر یک اصطلاح بالینی می‌باشد تا اصلاح پزشکی مربوط به شرایط خاص بیماری، این نام اصولا برای زخم‌های مربوط به دهان استفاده می‌شود. تکه‌های لکوپلاکیا همچنین می‌توانند در ناحیه تناسلی زنان نیز بوجود بیایند. این کلنی ممکن است طی هفته ها و ماه ها به آرامی شکل بگیرد و تغییر کند و معمولا دردی ندارد ، اما ممکن است به لمس ، گرما ، غذا های پر ادویه یا سایر عوامل تحریک کننده حساس باشد. این عارضه عمدتا لثه‌ها را درگیر می‌کند اما دیده شده که مخاط باکال و برآمدگی آرَکی (آلوئول) را نیز می‌تواند تحت تاثیر قرار دهد.

پزشک در معاینه اولیه قادر است چنین پلا‌ک‌هایی را از سایر ضایعات دهانی تشخیص دهد. اما از آن‌جا که لکوپلاکیا را یک ضایعه پیش سرطانی می‌دانند، ممکن است برای تشخیص دقیق‌تر به نمونه‌برداری یا بیوپسی نیاز باشد. ما در این مقاله تلاش کردیم به شما بگوییم که لکوپلاکیا چیست و چطور درمان می‌شود.

بیماری لوکوپلاکیا چگونه قابل تشخیص و درمان است؟

اما برخی از لوکوپلاکیا ها در ابتدا سرطانی هستند یا علائم پیش سرطانی دارند که در صورت عدم درمان مناسب می توانند به سرطان تبدیل شوند. اریتروپلاکیا و اریترولوکپلاکیا کمتر شایع هستند، اما معمولا بیماری های جدی تری محسوب می شوند. پزشک با چک کردن سابقه بیمار و یک معاینه فیزیکی لوکوپلاکیا  را تشخیص می دهد و بعد از آن با استفاده از بیوپسی احتمال وجود سرطان را رد می کند. گاهی نیز لکه های سفید لوکوپلاکیا دهان را می توان در سایر نواحی بدن غیر از دهان دید که شایع ترین محل آن ناحیه ژنیتال است.

کلینیک تخصصی باران

لکوپلاکیا “مودار” دهان یک شکل غیر معمول از لکوپلاکیا (ناشی از ویروس اپشتین بار) است که فقط در افراد مبتلا به HIV یا ایدز، اتفاق می‌افتد. لکه‌های سفید و خاکستری روی زبان و گاهی در جاهای دیگر دهان ظاهر می‌شوند. این لکه‌ها ممکن است شبیه برفک باشند، عفونتی که توسط قارچ کاندیدا ایجاد می‌شود و در بزرگسالان معمولا در صورتی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی آنطور که باید کار نکند. اکثر موارد لکوپلاکیا بی خطر هستند و به شکل خودی خود بهبود می‌یابند. اگر مشکلاتی مانند درد، خونریزی، تغییر رنگ شدید یا تزریق در بافت‌های دهانی همراه با لکوپلاکیا وجود داشته باشد، بهتر است یک دندانپزشک معاینه کند.

شما می‌توانید همه سوالات خود را در این زمینه از مشاوران آنلاین سامانه حال بپرسید و به سرعت پاسخ‌ آن‌ها را دریافت کنید. لکه‌ های سفید در دهان معمولاً نگران‌کننده نیستند، اما اگر ماندگار باشند و طولانی شوند، ممکن است نشآن های از بیماری لکوپلاکیا باشند. با توجه به افزایش خطر ابتلا به سرطان در این لکه‌ ها، بسیار مهم است که وضعیت آن ها توسط پزشک بررسی شود و اقدامات درمانی مناسب انجام گیرد. برای جلوگیری از لکوپلاکی، رعایت بهداشت دهان و دندان و ترک سیگار بسیار مهم است. هر تغییری بجز این در رنگ و ظاهر لثه‌ها، به معنای وجود آسیب یا بیماری در لثه و محیط دهان است.

چنانچه بیماری در مراحل اولیه باشد و به موقع توسط پزشک تشخیص داده شود، درمان بیماری لوکوپلاکی موفقیت آمیز خواهد بود. اگر سابقه ابتلا به لوکوپلاکی دارید و هم اکنون درمان شده‌اید لازم است چکاپ‌های منظم برای پیشگیری از بیماری را در برنامه سلامتی خود قرار دهید. اغلب افراد با پرهیز از مصرف تنباکو و مشتقات آن و همچنین عدم مصرف مشروبات الکلی به خوبی درمان می‌شوند. گاهی لازم است با برداشتن تکه‌های لوکوپلاکی توسط پزشک به بهبود بیماری کمک کرد. این تکه‌ها را می‌توان با لیزر یا پروب‌های سرد که سلول‌های ضایعه را منجمد و تخریب می‌کنند، از بین برد. افرادی که قصد کاشت ایمپلنت را دارند، باید در ابتدا به متخصص ایمپلنت در تهران مراجعه کنند و بعد از درمان، مراحل کاشت را پشت سر بگذارند.

معاینه دوباره محل ضایعه لکوپلاکیا هر سه ماه در سال اول توصیه می شود. در صورت عدم عود در سالهای بعد معاینات هر ۶ ماه یکبار توصیه می شود. در بعضی موارد ممکنه پزشک فقط توصیه کنه که وضعیتت رو تحت نظر داشته باشی و هر چند ماه یه بار ویزیت بشی. اما اگه لکه‌ها بزرگ و پرخطر باشن، ممکنه لازم باشه پزشکت از روش‌های جراحی برای برداشتنشون استفاده کنه. لکوپلاکیا اغلب هیچ نشونه‌ای جز ظاهر لکه‌های سفید نداره و معمولاً درد یا سوزش ایجاد نمی‌کنه. ممکنه خودت هم متوجه نشی و به صورت اتفاقی، وقتی به آینه نگاه می‌کنی یا در یه ویزیت دندان‌پزشکی عادی، کشفش کنی.

سفید شدن زبان اگرچه به خودی خود خطرناک نیست، اما اگر در اثر لکوپلاکی ایجاد شود، می‌تواند باعث شروع سرطان دهان شود. بنابراین برای دندانپزشک مهم است که علت لکه‌های سفید روی زبان شما مشخص شود. این وضعیت اغلب در افرادی که از محصولات دخانی استفاده می‌کنند مشاهده می‌شود. توجه داشته باشید که اکثر ضایعات لکوپلاکیا بدون علامت سوزش یا درد هستند و همین بی‌علامتی باعث تأخیر در مراجعه به پزشک می‌شود. بیماران معمولاً زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که درد یا سوزشی احساس کنند، در حالی که بسیاری از ضایعات دهان بی‌علامت هستند.

  • محل‌های درمانی که به مدت سه سال بدون ناهنجاری باقی می‌مانند، ممکن است دیگر نیازی به مشاهده نداشته باشند.
  • {
  • لوکوپلاکی مودار دهان نوع متفاوتی از لوکوپلاکیا است که باعث ایجاد لکه‌های سفید رنگی می‌شود که شبیه چین‌ها یا برجستگی‌ها هستند.
  • |}{
  • مالکیت وب سایت متعلق به کلینیک گفتار درمانی و کاردرمانی باران تهران می باشد.
  • |}{
  • تشکیل لکه‌های سفید یا خاکستری بر روی زبان، لثه‌ها، سقف دهان و یا داخل دهان از جمله نشانه‌های ابتلا به لکوپلاکی می‌باشد.
  • |}
  • درمان بستگی به مقدار پیشرفت بیماری دارد ، در بعضی مواقع با یک جرمگیری کامل بیماری از بین می رود ولی در مواقعی که بیماری پیشرفت کرده باشد از روش کورتاژ یا جراحی لثه استفاده میکنند .
  • این لکه‌ها اغلب بدون درد هستند؛ اما گاهی در تماس با گرما، غذاهای تند یا تحریک باعث درد و ناراحتی می‌شوند.

در این روش، برای درمان لکوپلاکیا با استفاده از لیزر، بافت های داخل دهان که دارای لکوپلاکیا هستند به طور موضعی تخریب می‌شوند. تغذیه نقش مهمی در سلامتی دهان دارد و تغذیه نامناسب، فقر غذایی می‌تواند احتمال بروز بیماری لکوپلاکیا را افزایش دهد. در بهترین کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد، خدمات درمانی حتی در ساعات غیراداری نیز ارائه می‌شود.

لوکوپلاکیا همگن می تواند باعث ایجاد لکه های نازک سفید و یکنواخت با سطح صاف، چروکیده یا برآمدگی شود. در لوکوپلاکیا غیر همگن، لکه ها ممکن است شکل نامنظم داشته باشند و ممکن است دارای لکه های قرمز باشند. لوکوپلاکیا غیر همگن هفت برابر بیشتر احتمال دارد که به سرطان تبدیل شود.

شیوع لکوپلاکیا در مطالعات علمی متفاوت است، اما اکثر موارد لکوپلاکیا دهانی در افراد بالای ۵۰ سال مشاهده می‌شود، اگرچه ممکن است در سنین پایین‌تر نیز بروز کند. اگر دندانپزشک شما یک داروی موضعی را تجویز کند، ممکن است با محلول رزین پودوفیلوم یا رتینوئیک اسید سر و کار داشته باشید. دندانپزشک شما ممکن است نیاز به انجام آزمایش های دیگری برای تایید علت لکه های شما داشته باشد. این مسئله به آن‌ها کمک می کند تا درمانی را پیشنهاد کنند که از بروز لکه های بعدی جلوگیری کند. لکوپلاکیا همگن می تواند باعث ایجاد لکه های نازک سفید و یکنواخت با سطح صاف، چروکیده یا برآمدگی شود. عوامل آزارنده مزمن، اصلی ترین نقش را در ایجاد لکوپلاکیا بازی می کنند.

افراد غیرسیگاری درصد بالاتری از لکوپلاکیا را در سطح طرفی زبان خود دارند. با مراجعه به بهترین کلینیک دندانپزشکی به صورت دوره ای می‌توانید مطمئن باشید که سلامت دهان و دندان شما تحت کنترل است و در صورت ابتلا به بیماری به سرعت تشخیص داده می‌شود. در صورتی که فرد مبتلا به این بیماری به موقع به پزشک مراجعه کند، درمان بیماری لکوپلاکیا بدون نیاز به جراحی امکان‌پذیر است که آن‌ها را در ذیل نام می‌بریم. لکه‌های ایجادشده ناشی از لوکوپلاکیا ضخیم، کمی برجسته با بافتی سخت و زبر هستند که ممکن است در طول هفته‌ها یا ماه‌ها به آرامی ایجاد شده باشند.

این لکه‌ ها اغلب با برفک دهان اشتباه گرفته می‌شوند، اما لکوپلاکیای مویی معمولاً در افرادی با سیستم ایمنی ضعیف مشاهده می‌شود. اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید، شناسایی و تشخیص زودهنگام لکوپلاکیای مویی می‌تواند به دریافت درمان مناسب کمک کند. درمان لکه‌های سفید دهانی معمولا با از بین بردن منبع تحریک مرتبط است. مثلا اگر این عارضه در اثر پرکردن دندان یا تماس نامناسب دندان مصنوعی با لثه باشد، با رفع این مشکلات برطرف می‌شود.

دکتر ستاره هاشمی، متخصص و جراح لثه، با سال‌ها تجربه و مهارت در کنار تیمی مجرب و متخصص در کلینیک دنتان، خدمات کاملی در زمینه ی سلامت و زیبایی دندان به شما ارائه می‌دهند. همینطور 50 درصد دیگر به دلیل تغییرات سلولی غیرطبیعی ( از دیپلازی تا سرطان متغیر است) است. در هر صورت، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب را بر اساس وضعیت خاص شما تعیین کند. کاندیدیازیس (برفک دهان)بیشتر با لکوپلاکیا ارتباط دارد اما گسترش بیشتر آن در اریتروپلاکیا دیده می‌شود.

ایمپلنت دندان هر واحد 2900000 تومان به جای 3200000 تومان

منطقه غرب تهران، به خصوص منطقه سعادت آباد، یکی از پرجمعیت‌ترین محله‌های شهر تهران است و به همین دلیل شاهد حضور تعداد زیادی کلینیک دندانپزشکی در این منطقه هستیم. انتخاب یک دندانپزشکی خوب که بتواند خدمات درمانی و زیبایی با کیفیت را به صورت شبانه‌روزی ارائه دهد، بسیار مهم است. کلینیک دندانپزشکی دکتر بالوی پور به عنوان بهترین کلینیک دندانپزشکی غرب تهران به صورت 24 ساعته آماده ارائه بهترین خدمات با بالاترین کیفیت به شما عزیزان است. همچنین، اگر به دنبال دندانپزشک خوب هستید، می‌توانید روی بهترین دندانپزشک در سعادت آباد کلیک کنید. لکوپلاکیا یکی از انواع بیماری‌های دهانی می‌باشد که از مهم‌ترین علل پیدایش و تشدید این بیماری می‌توان به استفاده از تنباکو و انواع دخانیات اشاره کرد.

اگرچه علت لکوپلاکیا ناشناخته است اما برخی تحریکات مدت دار مثل مصرف انواع دخانیات از جمله سیگار کشیدن می‌تواند تاثیر زیادی در بوجود آمدن این بیماری داشته باشد. مصرف کنندگان منظم محصولات تنباکوی بدون دود در نهایت دچار لکوپلاکیا می شوند؛ علت آن این است که آن‌ها تنباکو را روی گونه های خود نگه می دارند که بسیار مضر است. استفاده از محصولات حاوی پروبیوتیک مثل ماست می‌تواند با باکتری‌ها و سایر عوامل بیماری‌زای دهانی که منجر به ایجاد لکه‌های سفید می‌شوند مبارزه کند.

برای تشخیص دقیق و نمونه‌برداری حرفه‌ای از لکوپلاکیا، بهترین گزینه مراجعه به یک دندانپزشک متخصص در زمینه بیماری‌های دهان، فک و صورت است. توجه داشته باشید که تخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت با تخصص جراحی فک و صورت کاملاً متفاوت است. اگر نتیجه بیوپسی نشان‌دهنده سرطان باشد و پزشک روش بیوپسی اکسیزیونال را انجام داده باشد، ممکن است نیازی به درمان بیشتر نباشد. اما اگر ضایعه بزرگ باشد، باید برای درمان به جراح دهان یا متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید. تکه های لکوپلاکیا را نمی توان فوراً از طریق مسواک زدن یا خراش دادن از بین برد. در زمان معاینه دندانپزشک می تواند تایید کند که لکه های دهان لکوپلاکیا است یا شما آن با برفک دهان اشتباه گرفته اید.

رنگ لکوپلاکیای زگیلی سفید یا کرمی است و می تواند باعث تحریک و درد در بیمار شود. اگر این لکوپلاکیا پیشرفت کند می تواند به یک توده و بیماری بدخیم تبدیل شود که عوارض جانبی به همراه دارد. لوکوپلاکیا یک لکه سفید یا سفید و قرمز با شکل نامنظم است که ممکن است سطح آن مسطح، برآمده یا ناهموار باشد.

در این روش دندانپزشک با استفاده از میکروسکوپ دهانی، ۱۵ برند برتر ایمپلنت دندان در دنیا و مقایسه آن ها تمام بافت های داخل دهان و نقاطی که علائم این بیماری را دارد بررسی می کند. دندانپزشک برای تشخیص بیماری لکوپلاکیا از روش های مختلفی استفاده می کند که شامل موارد زیر است. لکوپلاکیا یا زخم سفید داخل دهان می تواند در تمام نقاط داخل دهان دیده شود.

چه مدت طول می کشد تا لوکوپلاکیا به سرطان تبدیل شود؟

لکوپلاکیا معمولاً عوارض جانبی ندارد و بی خطر است اما در برخی موارد ممکن است پیشرفت کند و باعث ایجاد بیماری بدخیم شود. برای آشنایی بیشتر با این بیمار، انواع آن، علائم و نحوه‌ی درمان لکوپلاکیا در ادامه مطلب با ما همراه شوید. افراد سیگاری و کسانی که به طور منظم الکل مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند و در موارد شدیدتر ممکن است به سرطان دهان منجر شود. برای مشاوره و راهنمایی بیشتر می‌توانید با کلینیک دندانپزشکی دکتر بالوی پور تماس بگیرید. مانند بسیاری از بیماری‌های دیگر، علت دقیق لکوپلاکیا ناشناخته است.

این نوع التهاب ناشی از باکتری است و می تواند باعث ایجاد بوی بد دهان، تحلیل لثه، تخریب استخوان نگهدارنده دندان و در بد ترین حالت حتی پوسیدگی دندان و از دست دادن آن‌ ها شود. به این ترتیب وقتی لثه های ما دچار پیوره می شوند، فضای دهان در خطری قرار می گیرد که نیازمند به درمان فوری و مراقبت های خاص می ‌باشد. عواملی مانند استرس، داشتن سیستم دفاعی پایین یا بهداشت نامناسب دهان از جمله مواردی است که بر پیشرفت این بیماری اثرگذار است.

چه زمانی پس از مشاهده‌ی این بیماری باید به دکتر مراجعه کرد؟

لکوپلاکیا ممکن است بر روی لثه‌ها، داخل گونه‌ها، زیر یا روی زبان و حتی روی لب‌ها ظاهر شود. روش های مختلفی برای درمان انواع بیماری لکوپلاکیا وجود دارد که با توجه به نوع و شدت لکوپلاکیا انتخاب می شود. روش هایی که برای درمان لکوپلاکیا استفاده می شود شامل موارد زیر است. این نوع از لکوپلاکیا اکثر مواقع روی زبان دیده می شود و غالباً بی خطر است اما در برخی موارد وجود این لکوپلاکیا خطرناک است. لکوپلاکیای هموژن به صورت یک ضایعه صاف سفید یا کرمی رنگ، روی بافت داخل دهان دیده می شود.

مهم‌ترین نشانه بیماری لکوپلاکیا لثه، نمودار شدن پلاک‌های سفید دهانی بر روی لثه است که این ضایعات در دهان کاملاً بدون درد و نشانه‌های دیگر هستند. به جز این دو مورد اصلی، نوع نادری به نام لکوپلاکی وروکوز پرولیفراتیو هم وجود دارد که به ویروس اپشتین بار (نوعی ویروس تبخال) مرتبط است. لکوپلاکی مودار دهانی هم در نتیجه ابتلا به همین ویروس است و بیش‌تر در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف مثل مبتلایان به ایدز دیده می‌شود. وقتی پلاک در قسمت خطوط لثه جمع شود ، باعث می شود لثه تحریک و حساس شود که گاهی اوقات دچار خونریزی نیز می شود که به این حالت ژنژیویت ( التهاب لثه ) می گویند.

بنابراین اولین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری پرهیز از مصرف سیگار و قلیان است. لازم به ذکر است سرطان‌های دهانی معمولاً بدون درد هستند و تا زمانی که به مرحله پیشرفته برسند رنجش خاصی برای بیمار ایجاد نمی‌کنند. اگر به مصرف دخانیات اعتیاد دارید، در مورد راه‌های ترک مصرف آن از پزشک کمک بگیرید. در واقع بهترین راه پیشگیری از ابتلا به لوکوپلاکی، پرهیز از مصرف تنباکو و الکل است. اجتناب از سیگار کشیدن یا جویدن محصولات تنباکو یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای سلامت دهان و دندان خود انجام دهید.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) این بیماری را به عنوان یک ضایعه دهانی که سبب ایجاد خطری نامطلوب است تعریف می‌کند. این بیماری باعث به وجود آمدن آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟ لکه های سفید بر روی لثه‌ها، پوشش دهان و زبان میشود. احتمال ابتلا به سرطان از لوکوپلاکیا به اندازه، شکل و ظاهر سلول های غیر طبیعی بستگی دارد.

در حین انجام نمونه برداری ، تکه کوچکی از بافت ناحیه دهان یا زبان برای بررسی در آزمایشگاه برداشته می شود. پیش از انجام نمونه برداری ، حتما ناحیه دهان یا زبان را بی حس می کنند تا دردی احساس نکنید. لوکوپلاکیا وضعیتی است که در آن یک یا چند لکه سفید یا لکه (ضایعات) در داخل دهان ایجاد می شود. این بیماری با سایر لکه های سفید مانند برفک یا پلان که در دهان ایجاد می شوند، متفاوت است. در عرض 15 سال، حدود 3 تا 17.5 درصد از افراد مبتلا به لوکوپلاکیا به کارسینوم سلول سنگفرشی، یک نوع شایع سرطان پوست، مبتلا شده اند. پیوره که به نام پریودنتیت نیز شناخته می شود، یک بیماری چند عاملی است که بر لثه ها تأثیر می گذارد.

لوکوپلاکیای لثه

خیر، کمتر از 15 درصد موارد لکوپلاکیا به سرطان دهان تبدیل می‌شوند. اگر لکوپلاکیا بیش از حد معمول بزرگ شود برای درمان آن باید جراحی انجام شود. همچنین در برخی موارد خاص برای درمان این بیماری جراحی صورت می گیرد. با استفاده از این دستگاه، می توان تصاویر دقیقی از لکوپلاکیا و محیط اطراف آن دریافت کرد. دندانپزشک با بررسی تصاویر بدست آمده از دستگاه پرتودهی نوع و شدت لکوپلاکیا را تشخیص می دهد. در اکثر موارد، لکوپلاکیا به عنوان یک تهدید جدی برای زندگی شناخته نمی‌شود.

معمولا بیمار به دلیل تغییر کیفیت صدا به پزشک گوش حلق و بینی مراجعه می کند. پزشک ent جهت بررسی دقیق بیمار را به کلینیک تصویربرداری از حنجره ارجاع می دهد. در استروبوسکوپی و ویدیو لارنگسکوپی بسیار مهم است که تصویر نزدیکی از تارهای صوتی گرفته شود. درمان بستگی به مقدار پیشرفت بیماری دارد، در بعضی مواقع با یک جرمگیری کامل بیماری از بین می رود ولی در مواقعی که بیماری پیشرفت کرده باشد از روش کورتاژ یا جراحی لثه استفاده می کنند. بعضی از عفونت‌ های باکتریایی و‌ ویروسی می توانند انواع لکوپلاکیا را ایجاد کنند.

علل بروز بیماری لکوپلاکیا

اگر لوکوپلاکیا و نشانه اولیه سرطان دهان باشد، درمان زودهنگام کلیدی است. اگر اینطور نیست، لکه‌های دهان می‌تواند نشانه‌ای از چیزی جدی‌تر باشد. اگرچه معمولاً غیرفعال است، اما اگر سیستم ایمنی بدن ضعیف شود، به‌ویژه در صورت ابتلا به HIV/AIDS، ممکن است دوباره فعال شود و منجر به شرایطی مانند لکوپلاکیای مویی شود. داروهای ضدرتروویروسی احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهند، اما همچنان برخی از افراد HIV مثبت را تحت تأثیر قرار می‌دهد و ممکن است یکی از اولین علائم عفونت HIV باشد. سازمان بهداشت جهانی (WHO) لکوپلاکیا را بعنوان ضایعات سفید دهانی تعریف کرده است که شدت خطر آنها زیر سوال است و به هیچ بیماری غیر جدی دیگری مرتبط نیستند. این لکه ها در هر سنی ممکن است نمایان شوند ولی در سنسن بالای 60 سال شایع تر است.

همچنین احتمال ابتلا به سرطان در نمونه های ناهمگن هفت برابر بیشتر از همگن می باشد. اگر هر یک از علائم ذکر شده را دارید بهتر است این موارد را با متخصص دندانپزشک خود مطرح کنید تا در صورت نیاز جراحی لثه را انجام دهید. مصرف دخانیات جزو اصلی‌ترین عوامل خطر مبتلا کننده به لوکوپلاکیا محسوب می‌شود. درمان این عارضه زمانی موفقیت‌آمیز خواهد بود که ضایعات دهانی ناشی از آن در مراحل اولیه بوده و زمانی که کوچک هستند مورد درمان قرار بگیرند. از این رو، انجام معاینات منظم و بررسی هرگونه مورد غیر طبیعی بسیار حائز اهمیت خواهد بود. لوکوپلاکی یا سفیدکژنه[۱] یک آسیب سفید رنگ است که مخاط دهان را درگیر می‌کند و با کشش از بین نمی‌رود و معمولاً در کناره‌های زبان به صورت خطوط سفید دیده می‌شود.

علت این بیماری را می توان سیگار کشیدن و تحریک مزمن ناشی از تنباکو دانست . لکوپلاکیا یک اصطلاح بالینی است که شامل تعداد زیادی از ضایعات سفید دهانی می شود. اکثر لکه های لوکوپلاکیا غیرسرطانی (خوش خیم) هستند، در موارد نادری برخی از آن ها علائم اولیه سرطان را نشان می دهند. سرطان های کف دهان ممکن است در کنار مناطقی از لکوپلاکیا ایجاد شوند. نواحی سفید و قرمز (لکوپلاکیای لکه ای) می توانند نشان دهنده احتمال سرطان باشد. بنابراین در صورت ایجاد تغییرات مداوم و غیرمعمول در دهان، بهتر است به دندانپزشک یا پزشک عمومی مراجعه کنید.

همانطور که گفته شد لوکوپلاکیا پچ های سفید پلاک مانند ضخیمی را در مخاط دهان ایجاد می کند. این پچ ها گاهی بی رنگ یا خاکستری هستند و حداقل یک ناحیه با مارجین واضح دارند. اگر لوکوپلاکیا ناشی از یک مشکل دندانی باشد، برای اصلاح دندان مصنوعی نامناسب، دندان ناهموار یا سایر علل زمینه ای به دندانپزشک ارجاع داده می شود. لکووپلاکی هموژن با پلاک های سفید رنگی مشخص می شود که از نظر ظاهری یکنواخت و دارای مرزهای مشخصی هستند. آنها معمولاً روی لثه ها، داخل گونه ها، زیر زبان یا روی خود زبان یافت می شوند. دندانپزشکی دکتر یوسف بالوی پور، یکی از پیشروترین مراکز در ارائه خدمات درمانی است.

شایع ترین علائم لکوپلاکیا مودار، لکه های سفید بدون درد و مبهم در کنار زبان است. آن‌ ها ضخیم هستند و کمی برآمده با سطح سختی هستند که بر خلاف برفک دهان به راحتی قابل خراش دادن نیست. این لکه ‌ها ممکن است به لمس، گرما، غذاهای تند یا سایر تحریکات حساس شوند. درمان این بیماری می‌ توانید از طریق داروهای سیستمیک و موضعی انجام شود.

به علاوه این بیماری می ‎تواند زمانی ایجاد شود که زبان در گذشته نزدیک تحریک شده باشد. هدف از درمان لوکوپلاکیا رفع عوارض و همچنین منبع یا عامل تحریک کننده آن است که موجب برطرف شدن ضایعات نیز می‌شود. در برخی موارد باید از این ضایعات بطور دوره‌ای نمونه برداری شود تا احتمال سرطانی بودن بررسی شود. گزینه‌های درمانی در هر بیمار می‌تواند متفاوت باشد و درمان متناسب با شرایط و نیاز بیمار انجام میگیرد. لوکوپلاکی مودار دهان در ۱٪ تا ۲٪ از جمعیت رخ می دهد و در افراد بالای ۴۰ سال شایع است. لوکوپلاکی های دهانی در قسمت زیرین زبان، کف دهان و کام نرم بیشتر احتمال دارد که پیش سرطانی شوند (دیسپلاستیک).

اگر تصور می‌کنید که علائمی از بیماری لوکوپلاکیا دارید،‌ باید در اسرع وقت به دندانپزشک یا پزشک خود مراجعه کنید. حتی ممکن است به منظور تشخیص یا درمان این عارضه شما به متخصص جراحی دهان (یا متخصص گوش و حلق و بینی) ارجاع داده شوید. حتی پس از حذف کامل لکه و ضایعات ناشی از لوکوپلاکیا ممکن است این بیماری مجددا عود کند. از اینرو، انجام معاینات منظم برای بررسی وضعیت و شرایط یک الی دو مرتبه در سال حائز اهمیت است. در صورت مشاهده هرگونه علائم مرتبط با لوکوپلاکیا میتوانید با کلینیک ما هم تماس بگیرید. لکوپلاکیای مویی باعث ایجاد لکه‌ های تیره و سفید شبیه چین‌ها یا برآمدگی‌هایی در طرفین زبان می‌شود.

{

آیا عارضه لوکوپلاکیا با درد همراه است؟

|}

لوکوپلاکیای مودار دهانی نیز نتیجه ابتلا به همین ویروس است و بیشتر در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، مانند مبتلایان به ایدز مشاهده می‌شود. پلاک سفید لکوپلاکیا قابل پاک کردن نیست و معمولا دارای حدود مشخصی است. بافت سفید لکوپلاکیا ممکن است ظاهر صاف و یکدستی داشته باشد یا به شکل چرمی و برجسته باشد.

{

آیا لکوپلاکیا خطرناکه؟

|}

شایع ترین علائم لکوپلاکی مودار، لکه های سفید بدون درد و مبهم در کنار زبان است. زخم ها سفید یا خاکستری و گاهی قرمز هستند که اغلب منجر به سرطان می شود. آن‌ها ضخیم هستند و کمی برآمده با سطح سختی هستند که بر خلاف برفک دهان به راحتی قابل خراش دادن نیست. این لکه‌ها ممکن است به لمس، گرما، غذاهای تند یا سایر تحریکات حساس شوند.

پس از بررسی دهان با میکروسکوپ، در صورت نیاز دندانپزشک از روش بافت شناسی برای تشخیص دقیق لکوپلاکیا استفاده می کند. در این روش قسمت از بافت دهان که به بیماری مشکوک است با استفاده تجهیزات خاصی برداشته می شود. علاوه بر این دو نوع اصلی، نوع نادر دیگری به نام "لوکوپلاکیا وروکوز پرولیفراتیو" وجود دارد که به ویروس اپشتین-بار (نوعی ویروس تبخال) مرتبط است.

به ضایعات سفید رنگ و ضخیمی که روی لثه، پایین دهان و داخل گونه‌ها تشکیل می‌شوند، لوکوپلاکی می‌گویند. این بیماری گاهی بافت داخلی دهان را درگیر می‌کند و گاه بر روی زبان شکل می‌گیرد که به آن لوکوپلاکی زبان می گویند. عامل اصلی این بیماری معمولاً تحریک مزمن ناشی از مصرف تنباکو است. با این حال پزشکان هنوز عامل دقیق و قطعی برای لوکوپلاکی مشخص نکرده‌اند. این ضایعات خوش‌خیم هستند و در صورتی که به موقع تشخیص داده شوند خطر خاصی ندارند.

Contact Us
دکتر بنیانیان
Email: info@drbonyanian.com
Phone: +982188539720
PCJ9+CHM District 6, Tehran, Tehran Province, Iran
Tehran, Iran, iran

درمان این بیماری در صورت نیاز، با برداشتن و حذف منبع التهاب صورت می‌گیرد. به عنوان مثال، اگر لکوپلاکیا ناشی از دندان ناهموار یا سطح نامنظم روی دندان مصنوعی یا پر شده باشد، دندان صاف می‌شود و وسایل دندانی تعمیر می‌شوند. اگر ناشی از سیگار کشیدن باشد، باید سیگار کشیدن یا استفاده از سایر محصولات تنباکو را به حداقل برسانید یا متوقف کنید. لوکوپلاکیا زبان یکی از بیماری های زبان است که در آن سلول ‎های داخل دهان به صورت بی ‎رویه رشد می‎ کنند. این مشکل می‎ تواند باعث شکل ‎گیری پلاک ‎های سفید رنگ در درون دهان و بر سطح زبان شود. علل زمینه ساز لوکوپلاکیا زبان همیشه شناخته شده نیست اما مصرف سیگار شایع‎ ترین ریسک فاکتور برای ایجاد لوکوپلاکیا زبان است.

در برخی موارد، لکوپلاکیا ممکن است نشانگر بیماری‌های جدی‌تری مانند لوکوپلاکیا شایع (یک بیماری پیش سرطانی) باشد و نیاز به بررسی و درمان دقیق داشته باشد. با توجه به تعریف سازمان بهداشت جهانی، لکوپلاکیا یک حالت است که با ظاهر ضایعات عمدتاً سفید یا خاکستری رنگ در مخاط دهان همراه است. این ضایعات به صورت لکه‌ها روی زبان، کف دهان یا داخل گونه‌ها دیده می‌شوند و نمی‌توان آن‌ها را به عنوان یک ضایعه دیگر تشخیص داد. برای بروز این حالت، تحریک مداوم یا مزمن غشاهای مخاطی دهان نقش مهمی ایفا می‌کند. این عارضه ممکن است در هر سنی رخ دهد؛ اما بیشتر در بزرگسالان مشاهده می‌شود.

{خدمات دندانپزشکی |دندانپزشکی زیبایی |دندانپزشکی کودکان |بهداشت دهان و دندان |پرسش‌های متداول بیماران |مطالب آموزشی و علمی |اخبار و نوآوری‌های دندانپزشکی |تجربیات بیماران و داستان‌های موفقیت |ترس از دندانپزشکی و راه‌حل‌ها |تغذیه و سلامت دندان |پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان |مراقبت‌های بعد از درمان |مشکلات شایع دندان و درمان آن‌ها |نکات بهداشتی برای دوران بارداری |دندانپزشکی در سالمندان |دندانپزشکی اضطراری |تکنولوژی‌های نوین در دندانپزشکی} https://drbonyanian.com/mag/
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد