فعال کردن فرآیند کش گرفتن مرورگر می تواند تاثیر قابل توجهی در سریع تر لود شدن سایت شما بگذارد. البته قابل ذکر است که تا 4 ثانبه نیز قابل قبول می باشد ولی موتورهای جستجوی گوگل همواره به دنبال وب سایت هایی هستند که در سریع ترین زمان ممکن بارگذاری شود. این ابزار یک داشبورد آماده است که دادههای CrUX برای اورجینی که شما انتخاب میکنید را نشان میدهد. عملکرد این ابزار در اولویت قرار دارد و در عرض کمتر از 1 دقیقه اطلاعات را برای شما مهیا میکند.
زمانی که یک صفحه در اینترنت لود میشود، با توجه به سریع لود شدن سایت، کاربر تصور میکند تمام بخشها با هم همزمان لود میشوند. این در حالی است که صفحات آنلاین به صورت جداگانه و به زبان سادهتر، تکه تکه بارگذاری میشوند. یعنی فرمها، عکسها و سرفصلها به صورت جداگانه و با سرعت لود متفاوت از هم بارگذاری و به کاربر نمایش داده میشوند. با دادن زمان کافی و ابزارهای لازم به صاحبان وبسایت، گوگل تضمین میکند که همه چیزهایی را که برای بهینهسازی صفحات وب خود نیاز دارید، قبل از مارس 2024 در اختیار دارید. اما اگه تغییری روی صفحات ایجاد نکردید، از ابزار PageSpeed برای بررسی مشکل URLها استفاده کنید. این ابزار متریک های مهم LCP، FID، CLS و… رو اندازه گیری می کنه و بعد از گزارش وضعیت، بهتون میگه برای بهبود اوضاع صفحه چه کارهایی باید بکنید.
سئوکاران از این به بعد به دو دسته کسانی که کوروب وایتال میدانند و نمیدانند تقسیم میشوند، از این رو بهتر است هر چه زودتر خود را با تغییرات فاکتورهای رتبه بندی تبلیغات در گوگل در ماه June سال 2021 همگام کنید. در ادامه همراه ما در منتوریکس باشید تا ببینیم core web vitals چیست، چه معیارهایی دارد و چگونه میتوان آن را بهینه کرد. Core Web Vitals گوگل به صاحبین وب سایت ها و سئو کار ها در بهبود تجربه کاربری و کیفیت وب سایت ها بسیار کمک می کند.
دادههای جدید INP در گزارشهای سرچ کنسول گوگل قابل مشاهده است و به صاحبان وبسایت ها در آمادهسازی برای بهروزرسانی سال آینده 2024 کمک میکند. در این گزارش، عملکرد صفحات سایت بر اساس داده های واقعی یا داده های میدانی بررسی میشه. به همین خاطر بالای گزارش و در قسمت Source می بینیم خبری از کراولر یا خزنده گوگل نیست و به جاش «Chrome UX» نوشته شده. در واقع این گزارش بر اساس رفتار کاربرانی که از سایت شما بازدید کردن طراحی شده؛ پس ارزش زیادی داره. در گزارش Core Web Vitals عملکرد URL بر اساس وضعیت ضعیف، نیاز به بهبود، خوب طبقه بندی شده و متریک های CLS، FID، LCP با پیوندهای هریک طبقه بندی شده اند. این گزارش بر اساس سه معیار اندازه گیری شده و توسط داده های واقعی کاربر محاسبه و شاخص های LCP، FID، و CLS بصورت گروه پیوندها نمایش داده می شوند.
جواب منفی است، در حال حاضر در Core Web Vitals معیار دیگری وجود ندارد، اما اجازه بدهید کمی قضیه را کلی تر نگاه کنیم. در نوامبر سال 2020، گوگل از این خبر داد که در ماه مه سال 2021 (اردیبهشت 1400) آپدیت جدیدی به اسم Google Page Experience منتشر میشود. در واقع این هشدار گوگل در مورد این بود که نکات تجربه کاربری در سئو سایت در آینده تاثیر زیادی خواهد داشت. ساده سازی و بهینه سازی فایلهای جاوا اسکریپت و CSS از گامهای ضروری برای کاهش تأثیر بر Core Web Vitals است.
Largest Contentful Paint یا همان بزرگترین رنگ محتوا به مدت زمان بارگذاری محتوای اصلی یک صفحه و نمایش آن به بازدیدکنندگان اشاره داردکه تاثیر مستقیمی بر تجربه کاربر و میزان بازدید از سایت خواهد داشت. این معیار در واقع مدت زمان کلیک کاربر بر روی یک لینک تا زمان بارگذاری کامل محتوا در صفحه نمایش را بررسی و اندازه گیری می کند. یه نکته دیگه که باید بهش توجه کنید و ما هم تو سری مقالات ۲۰۰ فاکتور رتبه بندی گوگل بهش اشاره کردیم اینه که امتیازهای Core Web Vitals جزو عوامل رتبه بندی گوگل هستند.
در حال حاضر این ابزارها قادر به اندازه گیری Core Web Vitals هم در شرایط میدانی و هم در شرایط آزمایشگاهی هستند. اگر قصد کسب درآمد از یوتیوب را داشته باشید احتمالا این سوال ذهنتان را درگیر کرده است که آیا میتوان با ویدیوهای کوتاه هم به درآمدزایی رسید؟ حقیقت این است که طبق آپدیت... اگر برای URL خاصی داده کافی جمع آوری شده باشد، PSI اطلاعات مربوط به همان URL را نشان می دهد؛ در غیر این صورت، داده های سطح Origin ارائه می شود. در پایان، لطفا نظرات خود درباره میزان تاثیرگذاری سیگنال جدید، بر روی نتایج گوگل را با ما به اشتراک بگذارید.
تمام محصولات مرتبط با Lighthouse، از جمله Lighthouse CI، از آخرین نسخه Lighthouse استفاده میکنند. Lighthouse CI به شما کمک میکنند تا بهراحتی پول ریکوئستهای (Pull Request) خود را قبل از ادغام و اجراشدن، اندازهگیری نمایید. برای هر یک از معیارهای بالا، به منظور تضمین دستیابی به هدف توصیه شده برای رسیدن به تجربهی کاربری خوب، یک آستانهی خوب اندازهگیری 75% از صفحات بر روی گوشیهای موبایل و دستگاههای دسکتاپ تعریف شده است. در واقع این معیار به زمان بارگذاری کل صفحه کاری ندارد، و به محض اینکه اولین عنصر محتوایی صفحه load بشود، زمان آن را اندازه گیری می کند، و بر این اساس به صفحه امتیاز مشخصی می دهد. برای مثال یک اسلایدر بزرگ یا یک تصویر بزرگ می تواند، در این معیار مورد محاسبه قرار بگیرد.
ساین وب ، نامی قدیمی در عرصه طراحی سایت و سئو است و تجربه همکاری با برندهای نام آشنا و موفق و کسب رضایت حداکثری آن ها را در کارنامه ی حرفه ای خود دارد. CDN با ذخیره کردن داراییهای ثابت مانند تصاویر، CSS و فایلهای جاوا اسکریپت در سرورهای لبه، زمان بارگذاری صفحه را تسریع میکند و عملکرد کلی وب سایت شما را افزایش میدهد. پاسخ آهسته سرور میتواند به طور قابل توجهی بر سرعت بارگذاری تأثیر بگذارد و بر معیارهایی مانند LCP و Time to First Byte (TTFB) تأثیر بگذارد. اگر از تصاویر با وضوح بالا و با حجم زیاد در سایت خود استفاده کنید، سرعت لود ساعت پایین میآید و صفحه دیرتر لود میشود. به همین دلیل بهتر است تصاویر خود را با فشرده سازی، تغییر اندازه و استفاده از فرمتهای مخصوص وب مثل WebP، بهینه کنید.
برای مثال وقتی یک کاربر می خواهد بر روی یک دکمه کلیک کند، ممکن است پنجره یک تبلیغ بر روی آن مانع دسترسی کاربر به دکمه شود. اگر به دنبال بهبود امتیاز FID سایت خود هستید، بر بهینه سازی کد های جاوا اسکریپت فکر کنید. هرچقدر میزان عناصر جاوا اسکریپت بر روی صفحات سایت کمتر باشند، به طرز چشم گیری می تواند در بهبود رتبه FID سایت تأثیر گذار باشد. معیار FID یا First Input Delay، معیاری است که برای اندازهگیری Load responsiveness به کار میرود و به میزان تاخیر در دریافت پاسخ از سایت توسط کاربر اشاره میکند.
حتی اگر وبسایت شما فاقد RUM باشد، CrUX یک راه سریع برای اندازهگیری و ارزیابی Core Web Vitals وبسایت شما خواهد بود. Total Blocking Time یا همان TBT، سومین استاندارد جدیدی است که آن را به Lighthouse اضافه کردهاند. از ترکیب این شاخصها، Lighthouse به شما بهترین شرایط را برای تجربه مطلوب کاربر ارائه میدهد.
اگر نگران مشکلات فنی هستید، باید به شما بگوییم اگر سایت خود را با پرتال بسازید نگرانیهای شما برطرف میشود. پرتال به دلیل داشتن تیم فنی قدرتمند، زیرساخت قوی و کدهای بهینه، سایت با کیفیتی به شما تحویل میدهد که خیلی از مشکلات را در آن تجربه نخواهید کرد. بخش Total Blocking Time هم برای این است که به شما نشان دهد چه مدتزمانی بین FCP و Time to Intractive طول میکشد.
همچنین می توانید از ابزارهایی مانند Treo استفاده کنید تا TTFB را بر اساس موقعیت جغرافیایی بررسی کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه تولید محتوا برای سایت پیشنهاد می کنیم مقاله را مطالعه نمایید. در واقع LCP همان مدت زمانی است که این بخش پرحجم صفحه شما، که میتواند یک تصویر، یک تکه متن یا یک المان گرافیکی باشد، به طور کامل لود شده و نمایش داده شود.
از آن جایی که هسته حیاتی گوگل به طور مستقیم بر تجربه کاربری در یک وب سایت تاثیر گذار است می توان گفت بر روی سئو داخلی یک وب سایت از اهمیت بالایی برخوردار است. گوگل به عنوان یکی از بهترین و ممتاز ترین موتورهای جستجویی که وجود دارد همواره در تلاش است که تجربه کاربری بهتری را برای بازدید کنندگان خود رقم بزند تا تجربه حضور خوبی را داشته باشند. تجربه کاربری یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که لازم است هر مدیر وب سایت و صاحب کسب و کاری در طراحی سایت خود آن را لحاظ کند. در سال 2020 گوگل یک معیار مهم و حیاتی را برای رتبه دهی وب سایت ها اعلام کرد به نام Core Web Vitals و یا همان هسته حیاتی وب.
گوگل به منظور آمادهسازی وب سایتها برای این فاکتورها، به مواردی اشاره کرده است که در ادامه به شرح آنها میپردازیم. بنابراین روی این معیارها بیشتر از چیزی که باید تمرکز نکرده و مراقب باشید که در مورد آنها دچار وسواس نشوید. در واقع با توجه به وجود مشکلات در صفحه سایت شما، نمره ای به آن صفحه داده میشود که از 0.1 شروع شده و بالا میرود. اولویتبندی مسیرهای رندر حیاتی و استفاده از تکنیکهای تقسیم کد میتواند کارایی بارگذاری و عملکرد کلی را افزایش دهد. بنابراین، برای توسعه دهندگان مهم است که برای کسب امتیاز INP پایین تلاش کنند تا یک تجربه مرور یکپارچه و لذت بخش را برای کاربران فراهم کنند.
درست است که تولید محتوای ارزشمند، یکی از مهم ترین عوامل رتبه بندی گوگل به حساب می آید و تاثیر و ارتباطی به طراحی وب سایت ندارد، اما توجه به پارامترهای دیگر در طراحی سایت نقش مهمی را در رتبه بندی گوگل ایفا می کند. به عنوان مثال کاربران وب سایت ها تمایل دارند که در هنگام تعامل و استفاده از یک وب سایت، در کمترین زمان ممکن به هدف خود از حضور در وب سایت برسند. Core Web Vitals Report جدید در سرچ کنسول به شما کمک میکند تا صفحاتی که نیاز به بررسی بیشتر دارند را پیدا کنید. در این ابزار عملکرد URL بر اساس وضعیت، نوع شاخص و گروه URLدستهبندی میشود.
این مجموعه معیارها که روی سرعت سایت، تعامل کاربر و… تمرکز دارند، Core Web Vitals نام گرفته. با اجرای ۱۰ روش آزمایش شده برای بهبود Core Web Vitals که در این مقاله ذکر شده است، میتوانید عملکرد وب سایت خود را بهینه کنید و تجربه کاربری یکپارچه را برای کاربران خود فراهم کنید. با اندازه گیری و تجزیه و تحلیل امتیاز INP، توسعه دهندگان میتوانند مطمئن شوند که وب سایت آنها یک تجربه کاربری روان و تعاملی ارائه میدهد. به مجموعهای از متغیرها یا متریکها گفته میشود که تجربه کاربر در دنیای واقعی را در سرعت بارگذاری صفحات، تعامل و ثبات بصری آن صفحه اندازهگیری میکند. برای رفع مشکلات مربوط به CLS نیز فقط کافی است تا کدهای صفحه خود را به گونهای تعریف کنید که در هر حالت موبایل و کامپیوتر، جایگاه تصاویر و المانهای صفحه ثابت باشند. بعد از رفع این مشکلات (در صورت وجود) میتوانید به سرچ کنسول یا پیج اسپید بروید و دوباره نمره مربوط به هسته حیاتی سایت خود را بررسی کنید.
بلکه از آنها میتوان در تحلیلهای پیشرفته و شرایط مختلف نیز استفاده کرد. CrUX و همچنین PSI، هر دو بهصورت API نیز ارائه شدهاند و میتوان از آنها برای ساخت داشبورد و گزارشهای دیگر نیز استفاده کرد. در حقیقت گوگل از همین دادهها استفاده میکند تا دستیابی به آستانههای WEB VITALS وبسایت ما را بسنجد. Visual Stabilityیا همان ثبات المان ها تصویری، چیزی است که در CLS مورد توجه قرار دارد. در سرچ کنسول بخش جدید به نام Core Web Vitals اضافه شد که وضعیت سایت خود را با فاکتورهای آن می توانید ببینید. در ادامه مقاله همه اینها را به شما توضیح داده و سپس به شما خواهم گفت که چطور میتوانید هر کدام از این معیارها را در سایت خودتان بسنجید.
نکته مهمی که وجود دارد این است که هسته حیاتی وب یکی از معیارهای جدید گوگل برای رتبه بندی می باشد. بهینه سازی LCP شامل بارگذاری اولیه منابع مهم، اولویت بندی محتوای بالاتر و اطمینان از بارگذاری کارآمد عناصر حیاتی برای افزایش تجربه کاربر و سرعت صفحه است. با تمرکز بر بهبود LCP، صاحبان وب سایت می توانند به طور قابل توجهی سرعت بارگذاری سایت خود و تعامل کاربر را افزایش دهند، که در نهایت منجر به بهبود رتبه بندی موتورهای جستجو و رضایت کاربر می شود. Core Web Vitals درواقع معیارهایی هستند که گوگل برای اندازهگیری تجربه کاربران از حضور در یک صفحه معرفی کرد. این معیارها معرفی شدند تا وبمسترها بتوانند بر اساس آنها به بهینهسازی صفحات سایت بر اساس ارتقا تجربه کاربری بپردازند. البته بهبود این معیارها تنها باعث ارتقا رتبه در نتایج جستجوی گوگل نمیشود بلکه واقعاً رضایت کاربران بیشتری را از حضور در وبسایت شما ایجاد کرده و در نهایت میتواند باعث افزایش فروش شما شود.
به همین دلیل تا قبل از این که سایت به طور کامل لود شود، متن آن با فونت پایه مرورگر نمایش داده میشود و بعد از لود شدن فونت تغییر میکند. ممکن است ابعاد فونت مورد استفاده در سایت بزرگتر از فونت پایه مرورگر باشد و تاخیر در لود شدن آن، باعث تغییر کردن جایگاه اجزای صفحه شود. از موارد دیگری که میتواند بر بهینهسازی FID سایت شما موثر باشد، میتوان به کوچک کردن CSS، کوچک کردن جاوا اسکریپت، حذف کردن CSS و جاوا اسکریپتهای بلا استفاده و همچنین فشردهسازی متن صفحات وب اشاره کرد. بری تأکید می کند که مشکلات TTFB را نمی توان با بهینه سازی صفحه رفع کرد، زیرا این مشکل به سرور مربوط است. البته در این مقاله به طور مبتدی با دو ابزار سرچ کنسول و گوگل پیج اسپید اینسایتس کار کرده و بررسی Core Web Vitals با آنها را نشان تان میدهم. در اوایل سال 2021 بود که یکی از گزینه های قبلی در ابزار سرچ کنسول گوگل حذف شد و به جای آن گزینه جدیدی به اسم Core Web Vitals ظاهر شد.
جهت دریافت خدمات سئو سایت، آژانس دیجیتال مارکتینگ منتوریکس، همراه شماست. برای کسب نتایج بهتر در بهینه سازی نرخ تبدیل این معیارها، میتوانید از مشاوره دیجیتال مارکتینگ بهرهمند شوید تا با استفاده از تجربیات و تخصص مشاوران، سایت خود را بهبود بخشید. همانطور که گفته شد، CLS ارتباط مستقیمی با تجربه کار با صفحه توسط کاربر دارد، که در دستگاه های موبایلی نیز بیشتر مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرد. بنابراین لازم است این متریک گوگل به شدت مورد توجه قرار بگیرد، و اقدامات لازم در خصوص بهبود آن را انجام دهیم. در کنار سئو باید به عوامل دیگری هم توجه داشته باشید که جنبههای فنی سایت شما را پوشش میدهند. یکی دیگر از مشکلات رایج سایتها این است که فونت مورد استفاده در صفحات آنها با تاخیر بارگزاری میشود.
در همین مقاله ما گزینهای برای ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی برای شما قرار دادهایم که اگر روی آن کلیک کنید یک فرم پرسشنامه برای شما باز خواهد شد. FID به این اشاره میکند که اگر شما روی این گزینه کلیک کنید، چقدر طول میکشد تا آن فرم برای شما باز شود. به طور خلاصه FID زمان پاسخگویی صفحه شما به درخواست کاربر را ارزیابی میکند. بنابراین اگر قصد دارید یک پاپ آپ یا باکس روی صفحه سایت خود نمایش دهید که هنگام مطالعه کاربر جلوی دید آن را میگیرد باید مدتزمان نمایش باز شدن آن باکس کمتر از 0.1 ثانیه باشد.
بعد از معرفی هر بخش آن، نحوه بهبود وب سایت بر اساس این معیار ها نیز گفته خواهد شد، پس این مقاله بسیار کاربردی را از دست ندهید. البته قبلا هم گوگل خبرهایی در سایت خودش در مورد این موضوع منتشر کرده و گفته بود که قرار است معیارهای تجربه کاربری، بیشتر از قبل در سئو سایت ها تاثیرگذار باشد. اما خب ایجاد یک گزینه مخصوص مرتبط با آن در سرچ کنسول، عملا سئوکاران را گوش به زنگ کرد. Core Web Vitals مجموعهای ضروری از معیارها هستند که عملکرد یک وب سایت را از دیدگاه کاربر اندازه گیری میکنند.
نظارت و تجزیه و تحلیل منظم امتیازات Core Web Vitals با استفاده از ابزارهایی مانند Lighthouse، PageSpeed Insights و گزارش تجربه کاربر Chrome برای شناسایی نقاط ضعف عملکرد و زمینههای بهبود ضروری است. شما میتوانید با استفاده از ابزارها یا افزونههایی که برای این کار طراحی شدهاند این کار را انجام دهید. با این حال اگر در پرتال هم به این مشکل برخوردید، کارشناسان پشتیبانی مشکل را برای شما رفع میکنند. همچنین میتوانید از تکنیک Lazy Loading جاوا اسکریپت هم برای افزایش سرعت سایت خود استفاده کنید.
از طرفی ممکن است رقبای آن صفحه نیز رتبه خوبی در هسته حیاتی گوگل نداشته باشند؛ به همین دلیل المانهای گوناگونی میتوانند به جایگاه یک صفحه کمک کنند. با این حال با رعایت معیارهای گفته شده درباره هسته حیاتی گوگل، میتوانید صفحات خود را جذابتر و قدرتمندتر کنید. که صاحبان وب سایت و کسب و کارهای مختلف باید به آن توجه و دقت کافی را داشته باشند وظیفه این معیار این است که به بررسی و اندازه گیری تجربه صفحه، میزان و کیفیت تعامل کاربران با یک سایت می پردازد. برای اندازه گیری این معیار می توانید از ابزارهای کاربردی که نام بردیم استفاده کنید.
همانطور که اطلاع دارید حدوداً دو سال است که سرچ کنسول گوگل که نسخه جدید گوگل وبمستر تولز است ارائهشده است و برخی اوقات بخشهای جدیدی به پنل آن اضافه میشود. این گزارش از دو بخش مجزا، یکی برای نسخه موبایلی صفحات و یکی برای نسخه دسکتاپ طراحی شده. برای اینکه وارد گزارش هر قسمت بشید، باید از قسمت بالا و سمت راست هر بخش روی گزینه «Open Report» کلیک کنید. توی این بخش از آموزش سرچ کنسول زیر و بم این گزارش رو بررسی می کنیم و بهتون میگیم چطور برای بهینه کردن URLهای سایت از این گزارش استفاده کنید. اگر وب سایت شما با مشکل LCP مواجه است می توانید برای بهبود آن از روش های زیر کمک بگیرید.
برای اندازهگیری LCP، ابزارهایی مانند Google PageSpeed Insights تشخیصهای خاصی را ارائه میکنند که عملکرد عنصر LCP را برجسته میکند. این مسئله نه تنها به نفع کاربران است، بلکه به وب سایتهای مقاوم در برابر تغییرات در الگوریتمهای موتورهای جستجو و انتظارات کاربر کمک میکند. با تمرکز بر معیارهایی مانند LCP، INP، و CLS، صاحبان وب سایت {سئو مگ|} تشویق میشوند تا سایتهای خود را برای سرعت، تعامل و ثبات بصری بهینه کنند. لیستی از مشکلات رایج در هسته حیاتی گوگل وجود دارد که بسیاری از سایتها درگیر آن هستند.
بهعنوان مثال گزارش PSI و سرچ کنسول بر اساس عملکرد 28 روزه وبسایت شما تهیه میشود. این بخش به شما کمک میکند تا تغییرات غیرمنتظره چیدمان و پوسته را تشخیص دهید. این ابزار میتواند آشفتگی بصری وبسایت شما را تشخیص دهد تا آن را اصلاح کنید. ابزارهایی که انطباق با معیارهای Core web vitals را ارزیابی میکنند، یک صفحه وب را در صورت برآورده کردن اهداف توصیه شده در آستانهی 75% برای هر سه معیار، قبول میکنند و امتیاز خوبی به آنها میدهند.
خب پُر واضح است که صفحه ای در رتبهبندی جایگاه بهتری کسب می کند که دارای تجربه صفحه بهتری باشد. اولویت بندی کارایی اسکریپت و بهینه سازی عملکرد به تجربه مرور روانتر و عملکرد بهتر Core Web Vitals کمک میکند. با ارزیابی ضرورت هر اسکریپت، به حداقل رساندن تاثیر آنها بر مسیرهای رندر حیاتی، و پیاده سازی بارگذاری ناهمزمان در صورت امکان، میتوانید تاخیر در تعامل با کاربر را کاهش دهید و امتیازات INP را بهبود بخشید. ایجاد تعادل بین درآمد از طریق تبلیغات و تجربه کاربر برای حفظ عملکرد مثبت وب سایت و رعایت استانداردهای Core Web Vitals ضروری است. تست منظم و مانیتورینگ با برنامه سایت باعث میشود تا هرگونه کندی که در طول زمان ایجاد میشود را به سرعت شناسایی کنید. برای این کار از ابزارهای مختلفی مثل LightHouse میتوان استفاده کرد که گزارش جامعی از عملکرد سایت داشته باشید و اقداماتی را برای بهبود عملکرد انجام دهید.
دو شاخص جدید، Largest Contentful Paint (LCP) و Cumulative Layout Shift (CLS) هستند. این دو شاخص میتوانند با کمک Core Web Vitals به بهبود تجربه کاربر، کمک شایان توجهی کنند. این شاخصها نه فقط بهعنوان یک شاخص اندازهگیری در گزارش نهایی، بلکه بهعنوان یک عامل در امتیاز نهایی عملکرد وبسایت نیز در نظر گرفته خواهند شد. به یاد داشته باشید، بهبود Core Web Vitals یک فرآیند مداوم است که نیاز به نظارت و بهینه سازی منظم دارد. با به روز ماندن مطابق آخرین و بهترین روشها و ابزارها، میتوانید اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما به عملکرد خوب خود ادامه میدهد و نیازهای در حال تکامل کاربران خود را برآورده میکند. بهبود شاخص تعامل با رنگ بعدی را میتوان با بهینه سازی عملکرد صفحه وب انجام داد، مانند کاهش زمان لازم برای بارگذاری اسکریپتها و به حداقل رساندن میزان منابع مسدود کننده رندر.
در واقع گوگل با جمع آوری لیست بلند بالایی از خطاها و نکات مختلف قصد بهبود عملکرد وب سایت ها را دارد. با بررسی هر کدام از این موارد متوجه اهمیت این موتور جستجو به کاربران وب خواهیم شد. گوگل با بررسی وب سایت و اعلام خطاها، ما را در داشتن یک وب سایت سریع تر و بهینه تر راهنمایی می کند.
هرچه تاکید گوگل بر اهمیت تجربه کاربری در رتبهبندی سایتها بیشتر میشود، نگرانی وبمسترها برای توجه به آن هم افزایش مییابد. اما از آنجا که تجربه کاربری موضوعی کیفی به نظر میرسد، ممکن است کار کردن روی آن چندان ساده نباشد، به خصوص وقتی پای مقایسه با دیگر سایتها و رقبا وسط بیاید. گوگل داده های CrUX را به صورت هفتگی به روز رسانی می کند، اما هر مقدار شامل یک دوره 28 روزه متوالی می باشد. بنابراین اگر تغییراتی در وب سایت خود اعمال کنید، داده های Web Vitals شما حدود 4 هفته طول می کشد تا به طور کامل به روزرسانی شود. گزارش تجربه کاربری به شما این امکان را می دهد که تاثیر تغییرات را در طول زمان مشاهده کنید و بتوانید برای بهبود وب سایت خود اقداماتی را انجام دهید.
این ابزارها بخشی به نام Performance دارند که به عملکرد سایت شما یک نمره کلی میدهد. از طرفی این گزارشها کمک زیادی به برطرف کردن مشکلات هسته حیاتی سایت میکنند. این متغیر به مدت زمان انتظار برای لود شدن بزرگترین محتوا (ویدیو، تصویر، متن یا…) در صفحه شما گفته میشود. در واقع این متغیر سنگینترین و بزرگترین المان صفحه شما را در نظر میگیرد و سرعت لود آن را به عنوان معیاری مهم در تجربه کاربری بررسی میکند. یکی از تغییرات مهم وب وایتالز، نمایش گزارش های آماری بسیار مهم برگرفته از تجربه واقعی افراد در سایت است. به عنوان مثال یک اعلان جالب وقتی است که سایت ها داده های مورد نیاز cwv را کسب می کنند و بعد از آن کمتر از 24 درصد مخاطبین سرعت بارگذاری را رها می کردند.
بنابراین ۳ معیاری که بالا بهشون اشاره کردیم تاثیر مستقیم بر رتبه سایت شما در نتایج جستجو دارند. گوگل معتقده که کور وب وایتلز منعکس کنده تجربه حساس کاربران در صفحات وب هستند [منبع]. همچنین Core Web Vitals به شما دادههای خاص و قابل اندازه گیریای میده که شما میتونید از اونها برای بهبود عملکرد کلی و تجربه کاربری در سایت خودتون استفاده کنید. شما در واقع با بهینه سازی Core Web Vitals، میتونید عملکرد کلی سایت خودتون رو بهتر کنید. این ابزار برای یافتن صفحات یا همان پیجهایی که به بهبود نیاز دارند، بسیار مناسب است.
این داده ها در دو دسته filed data ( داده های میدانی و واقعی) و lab data ( در محیط آزمایشگاهی) سنجده و نمایش داده می شوند. بخش Largest Contentful Paint یا همان LCP نیز برای این است که بدانید چه مدتزمانی طول میکشد تا بزرگترین و پرحجمترین متن یا تصویر روی صفحهنمایش داده شود. گروه INP نشان داده شده در گزارش به این معنی است که 75٪ از بازدیدهای یک URL در این گروه دارای کدام مقدار است. اما توی جدول با URLهای مشکل دار سروکار داریم؛ حالا یا مشکل جدیه که به رنگ قرمز دیده میشه (Poor) یا مشکل اولویت کمتری داره که با رنگ نارنجی مشخص میشه (Need improvement). وی در زمینه تحقیق و ترجمه مقالات و آموزش حوزه فناوری اطلاعات، سئو و اسکیمای حرفه ای، بازی های رایانه ای و شبکه های اجتماعی فعالیت میکند و جدیدترین عناوین را به صورت محتوی غنی منتشر مینماید.
گزارش تجربه کاربر کرومیک منبع ارزشمند برای وب مستران و همچنین توسعه دهندگان وب سایت می باشد. چرا که به این وسیله می توانند اطلاعات دقیق، واقعی و عینی را از تجربه کاربران در وب سایت های مختلف ارائه دهند. این گزارش ها شامل داده هایی از کاربران واقعی است که از مرورگر کروم استفاده کرده اند.
شما میتونید با استفاده از این ابزار، معیارهای Web Vitals رو با یه کیفیت خوب بررسی و ارزیابی کنید. در این مقاله، سعی کردیم به هرآنچه راجع به کور وب وایتال نیاز دارید اشاره کنیم. برای دریافت بهتر از این مقاله، توصیه میکنیم حتما ویدئوی آموزشی را ببینید و لینک مقالات تکمیلی را هم مطالعه کنید. اگر سوالی در این رابطه داشتید، حتما برایمان کامنت بگذارید، مشتاقانه آنها را میخوانیم و پاسخ میدهیم.
«خوب»، «نیاز به بهبود» و «ضعیف»، که روشی ساده اما مؤثر برای ارزیابی تجربه کاربر ارائه میدهد. برای سنجش این موضوع، ابزار فانوس دریایی Lighthouse را اجرا کنید (برای باز کردن این ابزار نیاز به تغییر ای پی دارید) و ببینید این افزونه ها چقدر برای شما هزینه زمانی و افت رتبه دارند. با نگاهی به bbc.com، می بینیم که صفحه اصلی سایت خبری می تواند با رندر گرفتن از فایل های JavaScript و CSS 1.28 ثانیه در زمان خود صرفه جویی کند.
اما به محض باز شدن منو، بقیه ظاهر صفحه بهم ریخته و کل سایت ظاهر بدی پیدا کند. در واقع CLS روی همین موضوع تمرکز کرده و میگوید که نباید سایت شما المان هایی داشته باشد که باعث بهم ریختن ظاهرش میشوند. در واقع این مورد به این اشاره میکند که چه مدت زمان طول میکشد تا کاربر بتواند ارتباطی با صفحه سایت تان برقرار کرده و در مقابل پاسخی دریافت کند. یعنی چه؟ احتمالا بارها شده وارد سایتی شوید و ببینید که بخش اعظم محتوا نمایش داده شده اما بخشی از صفحه هنوز سفید است. بعد از چند ثانیه هم آن بخش از صفحه لود شده و یک تصویر یا چیز دیگری نمایش داده شود.
این توسعه گامی پیشگیرانه به سوی تغییر استراتژیک گوگل است که برای مارس 2024 در نظر گرفته شده است، که شاهد بازنشستگی معیار تاخیر ورودی (FID) و جایگزینی آن با INP خواهد بود. توجه داشته باشید برای برخی از این راه حل ها ممکن است لازم باشد با یک توسعه دهنده (برنامه نویس ) کار کنید. چرا اینطور است؟ سایت هایی مانند ویکی پدیا تمایل دارند از طرح های بسیار ابتدایی و یکنواخت، تصاویر کوچک و تبلیغات کمتر از سایت های مسافرتی و خبری استفاده کنند.
{کاربران موبایلی انتظار دارند وب سایتها بارگذاری سریع و پاسخگو داشته باشند، که همین موضوع عملکرد نسخه موبایلی سایتها را به یک عامل مهم در تجربه کاربر و رتبه بندی موتورهای جستجو تبدیل میکند. این ابزارها گزارشهای دقیقی را در مورد معیارهای مختلف عملکرد از جمله INP ارائه میدهند و به شناسایی نقاط ضعف و قوت کمک میکنند. همانطور که اشاره کردیم، INP با تجزیه و تحلیل زمان لازم برای پاسخگویی یک صفحه وب به ورودی کاربر و ارائه بازخورد بصری، مانند تغییر رنگها یا نمایش انیمیشنها، اندازه گیری میشود. نظارت منظم بر امتیاز INP و بهینه سازی برای بهبود پاسخگویی صفحه وب به ورودی کاربر امری ضروری است. اکنون که با Core Web Vitals و متریکهای آن آشنا شدیم و نحوه اندازهگیری آن را یاد گرفتیم، ببینیم که چطور میتوان مشکلات مربوط به آن را برطرف کرد.
نتایج این ابزار آزمایشی (synthetic) هستند، به مگ سئو این معنی که بر اساس شبیه سازی تولید می شوند. در هر حال، در این مقاله میخواهم هر چیزی که باید در مورد Core Web Vitals یا همان هسته های حیاتی گوگل بدانید را به شما توضیح بدهم. با مشخص کردن ابعاد تصویر در ویژگیهای HTML و استفاده از اصول طراحی واکنش گرا، میتوانید از تغییرات غیر منتظره چیدمان جلوگیری کنید و امتیازات CLS را بهبود بخشید.